Hoe een HTML-bestand naar SCORM te converteren

Als je veel lesmateriaal in HTML hebt en deze naar je LMS wilt uploaden, moet je je HTML-pagina’s op de een of andere manier in SCORM veranderen. Het SCORM-formaat biedt een aangenamere leerervaring met beter beheersbare automatische voortgangsrapportage.
In dit artikel leert u hoe u een SCORM-pakket kunt maken op basis van uw HTML. Technisch gezien is het geen conversie, omdat het nog steeds HTML is, maar met extra rapportagemogelijkheden en LMS-compatibiliteit kunt u het uploaden naar Moodle en andere systemen. We zullen u vertellen hoe u dit handmatig kunt doen of met behulp van ontwerptools.

Wat is uw type HTML?
Allereerst is het belangrijk om te verduidelijken welk type HTML-bestanden je nodig hebt om SCORM-compatibel te maken, omdat HTML vrijwel alles kan bevatten, van pagina’s met statische tekst en afbeeldingen tot complete websites en HTML5-games met quizzen.
Sommige taken kunnen handmatig worden uitgevoerd, terwijl andere de aandacht van een ontwikkelaar vereisen of zelfs een team inhuren voor een project. Er zijn verschillende typische HTML-naar-SCORM-taken, van uitvoerbaar tot zeer complex:
Duidelijke HTML-pagina’s – uitvoerbaar na het lezen van dit artikel
HTML-websites met meerdere pagina’s – uitvoerbaar, maar een LMS houdt geen paginaweergaven bij
Interactieve HTML5-pagina’s en websites (met JS-code) – dit vereist de hulp van een ontwikkelaar met ervaring in SCORM / LMS-projecten, of u kunt de onderstaande oplossing volgen.

HTML in SCORM veranderen: de handmatige manier
Als u gewone HTML-pagina’s met afbeeldingen en schema’s naar SCORM-pakketten moet converteren (met andere woorden SCO), is het redelijk handmatig te doen als u de cursusstructuur kent. Er is een duidelijke SCORM-verpakkingsbeschrijving voor ontwikkelaars op de officiële SCORM-website, maar we kunnen een SCO-voorbeeld downloaden en de kneepjes van het vak leren kennen.
Voor een snelle start wordt aanbevolen dat u een enkele SCO-downloadoptie voor SCORM 1.2 selecteert. Laten we zonder verder oponthoud ons HTML-voorbeeld in deze leercursus integreren.Extraxting SCORM files
1: Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade zipbestand, selecteer Alles uitpakken en ga vervolgens naar de map die het bevat:
index.html file
2. Ga naar de map res (resources) en vervang het bestand index.html door de HTML die u heeft, maar hernoem het ook naar ‘index’.
imsmanifes.xml file
3. Navigeer één map omhoog en open het bestand imsmanifest.xml met een teksteditor (brackets.io of Notepad ++).

4. Wijzig beide <title>-tags in de cursusnaam die u wilt (hier wordt deze SCORM-cursus genoemd).
5. Maak een lijst van alle bronnen die uw HTML-pagina bevat.
Zipping the folder
6. Zip de hoofdmap van de cursus (met het manifestbestand) door alle bestanden te selecteren en op Verzenden naar> Gecomprimeerde (gecomprimeerde) map te klikken:

7. Geef het een unieke en beschrijvende naam en maak je klaar om te uploaden.
Test uw cursus in SCORM Cloud of upload deze rechtstreeks naar uw LMS.
8. Dit is onze aangepaste HTML-webpagina die mooi wordt uitgevoerd in SCORM Cloud:
Converted HTML to SCORM working fine
Als u nog geen LMS hebt geselecteerd, maak dan een keuze uit een van de door ons aangeboden LMS-systemen; deze hebben ook SCORM-ondersteuning.

HTML omzetten naar SCORM met authoringtools
Zoals hierboven vermeld, is handmatig spelen met SCORM-structuren mogelijk, maar tijdrovend. Bovendien dekt het mogelijk niet alle rapportagemogelijkheden. Als u HTML5-interacties zoals quizzen en games in SCORM moet maken, moet u waarschijnlijk ontwikkelaars inhuren om uw bron-HTML te integreren in leeromgevingen zoals Moodle of uw bedrijfs-LMS.
Als het inhuren van een team van ontwikkelaars geen optie is voor uw project, zou de eenvoudigste manier zijn om uw HTML-bestanden op te splitsen in PowerPoint-dia’s en ze te publiceren met een ontwerptool zoals iSpring Suite. Het verpakt alles in een gestandaardiseerde SCO, klaar om te uploaden naar uw LMS.
Opmerking: iSpring gebruikt normaal PPT-dia’s als een projectbasis voor uw cursussen, die u kunt verrijken met quizzen, interacties, enz. Als alternatief kunt u zelfstandige quizzen, boeken en interacties maken zonder MS PowerPoint.
U moet de tekst, afbeeldingen en video’s van uw HTML-pagina’s kopiëren en in PowerPoint plakken. Gebruik gerust alle PowerPoint-effecten en animaties, want ze worden nauwkeurig gereproduceerd in HTML5 door de iSpring-conversie-engine. Als u quizzen hebt, moet u deze ook opnieuw maken met de component iSpring QuizMaker die bij de suite wordt geleverd. QuizMaker ondersteunt het importeren van batchvragen vanuit een Excel-spreadsheet om routinewerk te minimaliseren.
Laten we het hebben over de voordelen en nadelen van het maken van uw cursussen vanaf het begin en publiceren met een ontwerptool.

Voordelen:
– U bespaart geld door geen ontwikkelaars in te huren
– U zult tijd besparen door niet zelf SCORM te leren en ermee te experimenteren
– Cursussen zullen de voortgang van de voltooiing in detail indienen
– Vertrouwde PowerPoint-creatieomgeving
– QuizMaker-tool en andere editors voor audio / video, enz.

Nadelen:
– U moet routinematig kopiëren en plakken uitvoeren
– PowerPoint heeft zijn beperkingen en het is duidelijk dat niet alles daar kan worden nagebouwd
– De kosten van een ontwerptool (niets vergeleken met het inhuren van een team van ontwikkelaars)

Als je verder nog vragen of opmerkingen hebt, stuur dan een bericht naar Spike support en je krijgt antwoord op je vragen. Als u klaar bent om uw cursussen te moderniseren, download dan een volledig functionele proefperiode van iSpring Suite om te spelen met het genereren van SCORM-pakketten op basis van uw HTML-bestanden.

HTML omzetten naar SCORM met authoringtools
Zoals hierboven vermeld, is handmatig spelen met SCORM-structuren mogelijk, maar tijdrovend. Bovendien dekt het mogelijk niet alle rapportagemogelijkheden. Als u HTML5-interacties zoals quizzen en games in SCORM moet maken, moet u waarschijnlijk ontwikkelaars inhuren om uw bron-HTML te integreren in leeromgevingen zoals eFront, AXS2LMS of uw bedrijfs-LMS.

Als het inhuren van een team van ontwikkelaars geen optie is voor uw project, zou de eenvoudigste manier zijn om uw HTML-bestanden op te splitsen in PowerPoint-dia’s en ze te publiceren met een ontwerptool zoals iSpring Suite. Het verpakt alles in een gestandaardiseerde SCO, klaar om te uploaden naar uw LMS.

Opmerking: iSpring gebruikt normaal PPT-dia’s als een projectbasis voor uw cursussen, die u kunt verrijken met quizzen, interacties, enz. Als alternatief kunt u zelfstandige quizzen, boeken en interacties maken zonder MS PowerPoint.

U moet de tekst, afbeeldingen en video’s van uw HTML-pagina’s kopiëren en in PowerPoint plakken. Gebruik gerust alle PowerPoint-effecten en animaties, want ze worden nauwkeurig gereproduceerd in HTML5 door de iSpring-conversie-engine. Als u quizzen hebt, moet u deze ook opnieuw maken met de component iSpring QuizMaker die bij de suite wordt geleverd. QuizMaker ondersteunt het importeren van batchvragen vanuit een Excel-spreadsheet om routinewerk te minimaliseren.

Laten we het hebben over de voordelen en nadelen van het maken van uw cursussen vanaf het begin en publiceren met een ontwerptool.

Voordelen:

  • U bespaart geld door geen ontwikkelaars in te huren
  • U zult tijd besparen door niet zelf SCORM te leren en ermee te experimenteren
  • Cursussen zullen de voortgang van de voltooiing in detail indienen
  • Vertrouwde PowerPoint-creatieomgeving
  • QuizMaker-tool en andere editors voor audio / video, enz.

Nadelen:

  • U moet routinematig kopiëren en plakken uitvoeren
  • PowerPoint heeft zijn beperkingen en het is duidelijk dat niet alles daar kan worden nagebouwd
  • De kosten van een ontwerptool (niets vergeleken met het inhuren van een team van ontwikkelaars)

Als je verder nog vragen of opmerkingen hebt, stuur dan een bericht naar Spike support en je krijgt antwoord op je vragen. Als u klaar bent om uw cursussen te moderniseren, download dan een volledig functionele proefperiode van iSpring Suite om te spelen met het genereren van SCORM-pakketten op basis van uw HTML-bestanden.

Veelgestelde vragen over HTML-naar-SCORM-conversie

Wat is SCORM?
SCORM is een eLearning-indeling waarmee de meeste LMS’s werken. Het beschrijft de structuur, rapportage, etc. van een cursus, dus wanneer u het uploadt naar uw LMS, weet het wat het moet doen en waar het uw cursuselementen kan vinden, zoals tekstbestanden, MP4-video’s, quizzen, enz.

Wat maakt een HTML-bestand SCORM?
De SCORM-wikkel. Uw HTML-bestanden worden uitgerust met een JavaScript-bestand dat alle acties die u op een bepaalde manier uitvoert naar een LMS verzendt. Als u bijvoorbeeld alle pagina’s leest, verzendt de wrapper cmi.core.lesson_status: “completed”. Hiermee wordt een record aan uw LMS-account toegevoegd dat de cursus is voltooid.

Hoe zit het met HTML5 naar SCORM?
Alles over HTML is waar voor HTML5 omdat het vrijwel hetzelfde is, plus JavaScript en CSS. Hoewel HTML meestal statische pagina’s wordt genoemd, kan HTML5 rich media-interacties, knoppen, animaties, enz. Bevatten.

Waarom kan geen van beide tools HTML naar SCORM converteren?
Omdat een HTML-pagina vrijwel alles kan bevatten, terwijl een e-learning authoring tool een gestandaardiseerde bron nodig heeft. iSpring gebruikt bijvoorbeeld PowerPoint als een projectbron en converteert het naar HTML5-pagina’s met een SCORM-wrapper waardoor het SCORM-compatibel is.

Dit bericht is een vertaling van ispringsolutions.com